National Insurance

NICL Syllabus 2017, Exam pattern Previous Years Papers

NICL Syllabus Exam Pattern 2017 | Syllabus Sample Paper and Study Material 

NICL Syllabus Exam pattern available on this page. Download the NICL (Assistant/AO) Previous Papers, NICL (Assistant/AO) Exam Model Papers, Dear candidates, National Insurance Company Ltd. conduct online exam for the post of Administrative officer & Assistant from time to time to hire eligible candidates. Applicants preparing for NICL Exam can check a NICL Exam Pattern 2017, Syllabus, study material and sample paper from this page. National Insurance Company Limited conducts NICL Exam every year for filling various vacancies under different departments. So, applicants who want to know the information about NICL Syllabus Exam Pattern, syllabus and sample paper can go through this page.

Here, we are providing the free downloading links of NICL Syllabus & Exam Pattern. Candidates can also download the NICL Previous Papers from our website.

Check more updates of NICL Syllabus Exam pattern from the official website. NICL Syllabus and Exam Pattern can easily be checked from this web Page. Download NICL Syllabus 2017. After clearing the Online Test, you will be informed more updates of this examination very soon.

Name of the Organisation: NICL
Posts Name: Administrative officer (AO) & Assistant
Apply Mode: Online Mode
Official Website: www.nicl.com
Job Location: India
Exam Date: Update Soon

 NICL Assistant/AO Exam Pattern in Detail:
NICL Recruitment Notification announced. Process of selection NICL will be based on Written Exam and Interview. The Question paper will contains all questions in MCQs type. Exam paper will contains total 200 questions. Every questions will carry equal marks and exam will have 200 max marks.Exam Duration will be 2 Hours. The exam includes General Studies, English, Reasoning, and Quantitative Aptitude.

NICL Syllabus Exam pattern

 

  • Reasoning 
  • Numerical Ability
  • English Language
  • Computer Knowledge
  • General Awareness

 

Marks: 50
Paper Type: Objective Type
Time Duration: 2 Hours

NICL Syllabus:
The examination includes of the following sections for which the detailed NICL Syllabus:

 NICL Syllabus – Reasoning:

  • English Language
  • Numerical Ability
  • General Awareness
  • Computer Knowledge
  • Analogy & Classification
  • Series & Alphabet
  • Blood & Coded Relations
  • Statement and Conclusion
  • Ranking/Arrangement
  • Syllogisms
  • Seating Arrangement
  • Data Sufficiency & Analysis
  • Coding & Decoding

 NICL Syllabus – Numerical Ability:

  • Simplification
  • Number Series
  • Mixture and Allegation
  • Permutations & Combinations
  • Average
  • Ratio & Proportion
  • Profit & Loss
  • Partnership
  • Simple Interest & Compound Interest
  • Time and Distance
  • Time and Work
  • Probability
  • Mensuration
  • Percentage
  • Approximate Values
  • Data Sufficiency & Interpretation

English Language:

  • Comprehension
  • Grammar
  • Spotting Errors
  • Vocabulary and other topics

 NICL Syllabus – Computer Knowledge:

  • MS Office Suit
  • Computer Organization
  • Structure etc
  • Computer related technical questions

 NICL Syllabus – General Awareness:

  • Current events
  • Sports
  • Scientific Research
  • Inventions
  • Indian Economy etc

About Us:
National Insurance Company Limited (NICL) is a state owned general insurance company in India. Its catchline is “Trusted Since 1906” in italic. The company headquartered at Kolkata was established in 1906 and nationalized in 1972.[1][2] Its portfolio consists of a multitude of general insurance policies, offered to a wide arena of clients encompassing different sectors of the economy.[3] Apart from being a leading insurance provider in India, NICL also serves Nepal. National Insurance Company Limited was incorporated on 6 December 1906 with its registered office in Kolkata. Consequent to passing of the General Insurance Business Nationalization Act in 1972, 21 Foreign and 11 Indian Companies were merged with it and National became a subsidiary of General Insurance Corporation of India (GIC) which is fully owned by the Government of India.

 NICL Model Papers

Ques 1: Jawaharlal Nehru National Solar Mission or Solar India has been launched to create an installed capacity of 20,000 MW by the end of–

A) 13th Plan

(B) 14th Plan

(C) 15th Plan

(D) 16th Plan

Ans 1: 13th Plan

Ques 2: The term ’16 yards hit’ is associated with–

(A) Badminton

(B) Baseball

(C) Polo

(D) Hockey

Ans 2: Hockey

Ques 3: Man Booker Prize winner Ms. Kiran Desai’s novel, ‘The inheritance of Loss’ deals with–

(A) Telangana movement

(B) Santhal movement

(C) Gorkhaland movement

(D) Bodoland movement

Ans 3: Gorkhaland movement

Ques 4: Which one of the following is not a prime number?

(A) 31

(B) 71

(C) 91

(D) 61

Answer 4: 91

Ques 5: GARC is the acroym for–

(A) Global Automotive Research Consortium

(B) Global Atomic Research Consortium

(C) Global Automotive Research Centre

(D) Global Advancement Research Centre

Ans 5: Global Automotive Research Centre

Ques 6. Who score 100 runs in 30 balls in IPL?

(A) Chris Gayle

(B) Dwayne Bravo

(C) Ishant Sharma

(D) Virat Kohli

Answer 6: Chris Gayle

Ques 7: The largest fresh water lake, ‘Lake Superior’ is located in–

(A) Canada

(B) Russia

(C) Tanzania

(D) Argentina

Ans 7: Canada

Ques 8: Which DOS command will format a floppy disk and transfer the system files

(A) SYS A:

(B) FORMAT A: /S

(C) FORMAT A: /T

(D) SYS C: A:

Answer 8: FORMAT A: /S
How to Check NICL Syllabus 2017

  • Candidates go on official Website www.nicl.com
  • Click on syllabus and previous year model paper link.

Get more details click on the link given below….

 Click Here For Check NICL Syllabus   
If candidates have query then come in comment box to discuss with us. Our Indianfreejobs.com team is always ready to help all of you. Best of Luck to All the candidates for their NICL Exam 2017.

One Comment

  • DEEPAK says:

    What’s up to every body, it’s my first visit of this website; this blog cntains remarkable and
    actually goiod stuff in fsvor of readers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *